Надзвичайно рідкісний старовинний мотоцикл Brough Superior Austin Four

Brough Superior Austin Four – рідкісний мотоцикл, про існування якого могли знати тільки справжні фанати історії мототехніки. Британський виробник свого час випустив 10 примірників, але ніхто з точністю не може сказати, скільки збереглося до наших днів, пише news.infocar.ua.

Історія створення Brough Superior Austin Four досить цікава. Відомий інженер Джордж Бро (George Brough) хотів 4-циліндровий двигун, але розробляти його з нуля було б занадто безглуздо і дорого. Він, таким чином, зв’язався з Остіном і домовився використовувати його 747-кубовий двигун разом з оригінальною трансмісією. Джордж збільшив робочий об’єм до 797 см3, виготовив нову голову зі сплаву, встановив більші клапана, з’єднав агрегат з парними карбюраторами. Модель Austin Four планувалася як мотоцикл з коляскою, але деякі екземпляри випускалися з двома задніми колесами для соло покатушок. Х’юберт Чантри використовував екземпляр, представлений на фотографіях, і успішно фінішував у гонці «Land’s End Trail».

У 1932 році компанія Brough Superior почала продавати мотоцикли Austin Four, але в ті роки суспільство не було готове купувати дорогі і першокласні мотоцикли у зв’язку з Великою Депресією. З цієї причини було випущено всього 10 екземплярів.

Представлений експонат буде проданий з аукціону «Bonhams Sale of Important Collectors» в Стаффорді (24 квітня 2016).