Nissan показав перший електричний кросовер (фото)

На автосалоні в Токіо, компанія Nissan представила прототип першого електричного кросовера бренду – Nissan Aria.

Довжина кузова новинки становить 4 600 мм, тобто концепт за габаритами схожий на Nissan X-Trail. Nissan Aria приводиться в рух двома електромоторами, встановленими по одному на кожній осі. Оскільки новинка представлена ​​в якості концепту – підсумкові технічні характеристики не повідомляються. Передбачається, що модель зможе прискорюватися з місця до «сотні» менш ніж за п’ять секунд, а також долати до 480 км на одному заряді. Важливо відзначити, що Nissan Aria стане першим автомобілем, побудованим на модульній платформі CMF-EV, яку розробили спеціально для електрокарів.

Новинка отримала систему допомоги водієві ProPilot 2.0, яка здатна не тільки допомогти в екстрених ситуаціях (наприклад, загальмувати перед пішоходами або велосипедистами), але також дозволяє розслабитися під час руху по трасі, де керування автомобілем візьме на себе комп’ютер.

Усередині салону новинки практично відсутні фізичні кнопки, єдина клавіша відповідає за пуск двигуна. Для управління кліматичною установкою передбачені сенсорні кнопки, вбудовані в дерев’яну панель під 12,3-дюймовим центральним дисплеєм.