Класичний Fiat 124 70-х років перетворили на електрокар (фото)

Американська реставраційна майстерня Roadster Salon розпочала приймати замовлення на електричну модифікацію класичного родстера Fiat 124 Sport Spider. Початкова ціна такої моделі становить 139 995 доларів.

Електричні Spider America EV створють на основі класичних родстери Fiat 124 Sport Spider, які випускалися в 70-х роках минулого століття. У майстерні Roadster Salon стандартний ДВЗ заміняють на електричну силову установку, розроблену фірмою Electric GT. При цьому автомобілю вдасться зберегти «рідну» 5-ступінчасту МКПП, причому їздити можна як перемикаючи передачі, так і в повністю автоматичному режимі.

Потужність установки з двома електродвигунами становить близько 203 к.с. і 270 Нм крутного моменту. Для порівняння – найпотужніший мотор Fiat 124 Sport Spider видавав 135 к.с. З місця до 60 миль в годину (97 км/год) електричний Spider America EV прискорюється за шість секунд – удвічі швидше оригінальної моделі. Максимальна швидкість досягає позначки 210 км/год. Запас ходу не уточнюється, але, зі слів представників компанії, він вище, ніж у сучасного Fiat 500e (200 км по WLTP).