Стало відомо, чим Toyota перевершує Tesla

Керівник Toyota Акіо Тойода в ході брифінгу, який відбувся в онлайн-режимі в суботу, 7 листопада, назвав переваги японської компанії над американським концерном Tesla.

За словами пана Акіо, ринкова вартість концерну Toyota, можливо, нижче Tesla, в той же час японська компанія володіє в своєму розпорядженні безцінним досвідом розробки понад 100 млн авто і потужну виробничу базу.

«У Tesla підкреслюють, що вони користуються рецептом автомобільного виробництва, на який в подальшому будуть орієнтуватися інші виробники, однак Toyota володіє справжньою високою кухнею, де є шеф-кухар», – розповів глава японської корпорації.

Він, зокрема, заявив, що за підсумками нинішнього фінансового року очікується підвищення операційного прибутку Toyota більше ніж в 2 рази. За заявами пана Акіо, незважаючи на те, що на фондовому ринку «Тесла» випереджає японський концерн, американська компанія «не займається випуском чогось вартісного», споживачі «просто набувають рецепт».

«Ми поступаємося, коли мова йде про вартість акцій. Однак у випадку з продукцією, то ми володіємо повноцінним меню, оцінюваним споживачами по достоїнству», – сказав керівник Toyota.

При цьому він підкреслив, що у американського автовиробника є, чому повчитися. Наприклад, ні у кого в світі до теперішнього часу не виходить отримувати такий високий прибуток з електромобілів, ПЗ і продукції відновлюваної енергії.