Audi відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння: названо терміни

Виробник автомобілів преміум-класу Audi планує припинити продаж і виробництво автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Німецький автогігант прагне перейти тільки на електромобілі протягом наступних двох десятиліть.

Маркус Дюсманн, генеральний директор Audi і технічний директор Volkswagen Group, сказав німецькому тижневику WirtschaftsWoche, що Audi приділяє більше уваги екологічності. В даний час компанія працює над конкретним тимчасовим планом і в найближчі місяці планує встановити терміни виведення з експлуатації на окремих заводах. Це означає припинення виробництва двигунів внутрішнього згоряння на кожному заводі Audi. Встановлено періоди, в які – в залежності від ринкового успіху електромобілів – відбуватиметься поетапний відмова.

Дюсманн сказав WirtschaftsWoche, що «захист навколишнього середовища і економічний успіх добре поєднуються один з одним», і що у нього «багато хороших друзів, які живуть в Берліні і є “зеленими”. І це не збіг, скажімо так, це тенденція в цьому напрямку».