Амeрикaнцi нaзвaли нaйкрaщi aвтoмoбiлi 2021 рoкy (Фото)

Ford і Hyundai отримують нагороди North American Car, Utility і Truck of the Year («Автомобіль, кросовер і пікап року в Північній Америці») 2021 року.

2020 рік був одним з найважчих для автовиробників, а також роком, коли електроенергетика зробила суттєвий крок у бік масового автомобілебудування, і переможці конкурсу North American Car, Truck and Utility of the Year (NACTOY), безумовно, відображають часи змін. Всі переможці цього року доступні з електрифікованими і повністю електричними двигунами.

Переможці NACTOY зазвичай оголошуються за погодженням з автосалоном в Детройті в січні. В цьому році (і в певній мірі в минулому році) оголошення збігається з виставкою CES, точніше, з першим офіційним днем ​​віртуальної події.

Переможцем в номінації «Автомобіль року Північної Америки» стала Hyundai Elantra 2021 модельного року. Кросовером року був названий Ford Mustang Mach-E 2021 року, а пікапом року – Ford F-150 2021 року. Ford стає переможцем подвійно, оскільки дві його моделі забирають додому найкращі нагороди. У минулому році перші місця завоювали Chevy Corvette, Kia Telluride і Jeep Gladiator відповідно.

Отже, «Автомобілем року в Північній Америці» стали: Hyundai Elantra, Genesis G80 і Nissan Sentra. Нагороду «Кросовер року» забрали Ford Mustang Mach-E, Genesis GV80, і Land Rover Defender. Премія «Пікап року» дісталася вантажівкам Ford F-150, Jeep Gladiator Mojave, Ram 1500 TRX.