«Євробляхерам» загрожують величезні штрафи і арешти майна

У власників автомобілів на іноземній реєстрації в Україні є ще півтора місяці, щоб узаконити свої автомобілі. Однак існують і ті, хто не зможе офіційно зареєструвати свої машини, через декілька проблем. Таким автомобілістам загрожує величезний штраф, який держава буде автоматично списувати з банківських рахунків – по 700-1500 гривень щомісяця.

Розмитнити машини не можуть власники машин ввезених в 2021 році з боку Росії, з євростандартом 0-1, з гібридними установками і вагою 3500 кг. Таким «євробляхерам» загрожує по 170тис. гривень штрафу.

Для автомобілів, які були ввезені в Україну з боку Росії експерти радять робити перезаїзд і відстоювати свої права в суді.

До проблеми прислухалися в партії «Слуга Народу». Було подано кілька правок до законопроектів про пільгове розмитнення, але розглянути їх зможуть не раніше, ніж через 2 місяці. В цей час період пільгового розмитнення вже закінчиться.

За словами Івана Казачука, деякі з «євробляхерів» ще не розмитнили свої машини через банальну відсутність коштів. В середньому на оплату всіх внесків і штрафів потрібно близько 35тис. гривень. Крім того, потрібно ще оформлення митних документів. Вартість цієї процедури може досягати 70тис. гривень.

Після 10 листопада, коли період пільгового розмитнення закінчиться, власники автомобілів на іноземній реєстрації почнуть масово отримувати постанови про штрафи на 170тис. гривень. Цю суму зніматимуть по частинах з рахунків автомобілістів.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть