В Україні знайшли ранній ВАЗ-2101 із мінімальним пробігом (Відео)

Раніше дорогами України та країн ближнього зарубіжжя їздила величезна кількість Жигулів, Москвичів, Волг та Запорожців. Проте з кожним роком їхня кількість стає меншою і знайти машини радянського автопрому в ідеальному стані вважається великою удачею. Українському блогеру Roma Urraco, який регулярно радує автомобілістів «капсулами часу», вдалося знайти ВАЗ-2101 1972 практично в заводському стані.

Автомобіль виявили у невеликому селищі Хмельницької області. Він довгі роки простояв у гаражі. Востаннє він виїжджав на дорогу кілька десятиліть тому. На його одометрі зафіксовано цифру 34 228 км. Незважаючи на солідний вік, Копійка знаходиться в ідеальному стані. На кузові та днищі немає ні натяку на іржу. Є лише невеликі подряпини і трохи потьмяніли хромовані елементи.

Варто відзначити, що раритетний транспортний засіб забарвлений в рідкісний темно-сірий відтінок, який використовувався в перші роки випуску моделі. Диски та шини збережені рідні. Салон моделі оздоблений коричневою штучною шкірою та також знаходиться у відмінному стані. Разом з автомобілем власник віддає запаску, набір інструментів та домкрат. Також збереглися інструкції та інші документи.

Під капотом раннього ВАЗ-2101 встановлений 1,2-літровий бензиновий двигун потужністю 64 к.с., що дозволяє автомобілю розганятися до 142 км/год. Блогер стверджує, що якість складання цієї машини набагато краща, ніж у тих, які випускалися пізніше. Адже більшість деталей постачалися італійцями. До того ж, іноземні фахівці контролювали процес складання. Тож такы Жигулі цілком можна прирівняти до іномарки.