Чого чекати українським водіям цього року

Найцікавіше: введення автоматичної фіксації порушень ПДР, про яку було багато сказано, але до практичної реалізації проекту діло поки не дійшло, а заплановано на червень.

Як стало відомо від члена робочої групи з введення автофіксації, відомого правозахисника Володимира Караваєва, основним моментом, який затримує введення автоматичної фіксації порушень, є очікування нових стандартів і застосування відповідної більш нової і точної апаратури фіксації, передає Хроніка.інфо з посиланням на газету Сегодня

Нові стандарти очікуються в Європі в наступному році. Якщо почати реалізацію проекту зараз, то є ризик, що буде застосована застаріла апаратна частина, і не виключено, що та, що була у використанні в ЄС і відповідає стандартам ще 1991 року. Це може негативно вплинути на роботу комплексу автофіксації в цілому, оскільки апаратура, створена за вимогами 25-річної давності, явно не наділена тією точністю, яка може бути реалізована на сьогоднішній день. Також в “Плані дій” на вересень передбачена передача процедури реєстрації транспортних засобів і видачі водійських посвідчень органам місцевого самоврядування, і в тому ж місяці планується спрощення процедури реєстрації сільгосптехніки і отримання водійських посвідчень для таких типів ТЗ.

На другий квартал прописано залучення до контролю якості ремонту та будівництва доріг незалежних інженерів-консультантів. У третьому кварталі заплановано регулювання роботи диспетчерських служб таксі.

Власникам вантажного транспорту, які мають вагу більше 12 тонн, слід в четвертому кварталі готуватися до нових витрат. Проїзд дорогами загального користування державного значення для таких ТЗ стане платним.