GM відкликає майже 2 тисячі позашляховиків Tahoe, Yukon та Escalade

Концерн General Motors відкликає низку своїх повнорозмірних позашляховиків через проблему з вузлом заднього карданного валу. Ця несправність може призвести до виходу з ладу всього вузла.

Як стало відомо, несправність виявили у 1789 авто. Вона поширюється на всю лінійку повнорозмірних автомобілів GM 2021 модельного року. Це означає, що йдеться про невелику кількість кожної моделі, включаючи Chevrolet Tahoe, Suburban, GMC Yukon, Yukon XL, Cadillac Escalade і Escalade ESV.

За словами представників марки, якщо вузли не пройшли належної термообробки, підшипники можуть з часом деформуватися, викликаючи шум та вібрацію. Надалі пошкоджений шарнір у вузлі карданного валу може заклинити, що призведе до втрати потужності приводу. Тим не менш, проблема не з’явиться відразу, оскільки представники компанії повідомили про поступове збільшення шумів та вібрацій до повного виходу з ладу.

Для тих небагатьох власників порушених автомобілів GM заявляє, що замінить лівий та правий задні карданні вали на правильно виготовлені вузли абсолютно безкоштовно.


Не пропустіть