Найменший у світі автомобіль продали за 143 тисячі доларів (Фото)

На онлайн-аукціоні Car&Classic завершилися торги за оригінальний триколісний автомобіль Peel P50 1963 року виробництва. За версією книги рекордів Гіннеса, це найменша серійна автівка у світі.

За один із 46-ти колись зібраних екземплярів Peel P50 виклали 110 тисяч фунтів стерлінгів, тобто 143 тисячі американських доларів.

Конкретно цей екземпляр перебуває у відмінному для свого віку стані та має оригінальну комплектацію: навіть покришки на ньому встановлені заводські. Пробіг машини не зазначається.

Нагадаємо, що модель Peel P50, розроблена Сирілом Кеннеллом та Генрі Кіссаком на острові Мен, була представлена у 1962 році, а виробництво стартувало роком пізніше. Незвичайний автомобіль позиціонувався як індивідуальний транспортний засіб для міста: творці обіцяли комфорт машини за ціною мопеда. Продавався Peel P50 у 1960-х роках за ціною усього 199 фунтів стерлінгів.

При довжині у 1,3 метра автівка оснащувалась 49-кубовим одноциліндровим двигуном DKW з 3-швидкісною механічною трансмісією без задньої передачі. Модель могла розганятися до швидкості 60 км/год.


Не пропустіть