В Китаї випустять копію англійського автомобіля Mini

У Китаї планують розпочати випуск нового автомобіля, який нагадуватиме класичний британський Mini, що випускався з 1959 по 2000 роки. За даними порталу Carnewschina.com, компанія Beijing Astech Technology вже подала патентну заявку на таку модель в КНР.

Технічні характеристики новинки поки не розкриваються – поки що йдеться про патент лише на дизайн моделі. Проте ресурс запевняє, що йдеться про електромобіль, який за своїми габаритами буде помітно більший за оригінальний англійський Mini.

Нагадаємо, що сама компанія Mini, яка зараз належить BMW, вже у 2023 році припинить виробництво автомобілів  із традиційними двигунами внутрішнього згоряння: вона стане першою у концерні BMW маркою, яка перейде на електричну тягу.

До слова, дебютний електромобіль Mini був представлений у середині 2019 року. Хетчбек укомплектували двигуном, що розвиває 184 к.с. (135 кВт) та 270 Нм крутного моменту. Агрегат дозволяє автомобілю прискорюватися з місця до 60 км/год за 3,9 сек., а розгін до «сотні» займає трохи більше семи секунд.