Культову марку DeLorean відродили вдруге за півроку

У серпні компанія DeLorean Motor Company представила зображення нового електричного купе Alpha5, яке має стати серійним у 2024 році. Днями було оголошено про ще одне відродження легендарного бренду — тепер під назвою DNG Motors, тобто DeLorean New Generation. І саме ця компанія претендує на статус справжнього спадкоємця, адже їй керує Кет Делореан — дочка того самого Джона Делореана.

За словами Кет, нинішня DeLorean Motor Company не має прямого зв’язку із справою її батька. Дійсно, цю компанію в 1995 році заснував бізнесмен Стівен Вінн, знаходиться вона в Техасі, а за документами називається DeLorean Motors Reimagined LLC – хоча й офіційно має права на історичний бренд та логотип DMC. Увесь цей час вона займалася обслуговуванням та реставрацією оригінальних «машин часу» DMC-12, 2016-го анонсувала випуск модернізованої «відродженої» партії з 300 екземплярів, але насправді ці плани не втілилися. Після цього, власне, і з’явився зовсім новий електрокар Alpha5, намальований в італійському ательє ItalDesign.

Міс Делореан розповідає, що разом з батьком працювала над проектом нового революційного спорткара до самої смерті Джона в 2005 році.

Складання абсолютно нового купе планується запустити вже у січні 2023 року, причому саме там, де й мають будуватися машини DeLorean – у Детройті. Називатиметься машина Model-JZD. Інших подробиць поки немає.


Не пропустіть