Стало відомо, коли Європа повністю відмовиться від автомобілів з ДВЗ

Повна заборона на продаж та реєстрацію в Європі нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння набуде чинності з 2035 року.

Про це домовилися Європарламент, Єврокомісія та країни-учасниці Євросоюзу, передає MMR.

Одночасно з цим запроваджено і суворіші нормативи щодо зниження шкідливих викидів CO2 до 2030 року: тепер вони мають скоротитися на 55% порівняно з рівнем 2021-го, хоча раніше оголошувалась мета в 37,5%.

«Європейські виробники вже доводять, що можуть справлятися з викликами, вони випускають на ринок все більше електромобілів, водночас роблячи їх доступнішими, — сказав виконавчий заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс. — Швидкість, з якою відбувалися зміни протягом останніх років, просто визначна».

Фактично ухвалене рішення означає кінець епохи традиційних автомобілів у Європі. З 2035 року там не можна буде купити жодної автівки з рівнем викидів в атмосферу, іншим ніж нульовий. Деякі виробники, такі як Volkswagen, Jaguar, Ford, Bentley, Peugeot, Citroen і Fiat раніше самі оголошували, що до цього часу залишать в європейських лінійках виключно електромобілі.


Не пропустіть