Половина представлених в росії вживаних японських авто можуть потрапити під заборону

Якщо Японія розширить санкції і заборонить постачати в рф автомобілі з об’ємом двигунів більше 1,9 літра, росіяни можуть втратити понад 50% машин з цієї країни.

Так, до списку заборонених до ввезення в країну-агресорку автомобілів потраплять Toyota Prius, Toyota Aqua, Nissan Note, Toyota Camry, Mazda 6, Toyota Land Cruiser, Lexus RX, Honda Fit Shuttle, Toyota RAV4 та багато інших. Найсильніше це відчуватиметься на Далекому Сході та Сибіру, де ці моделі особливо популярні, вважають експерти.

Ще одним наслідком передбачуваного ембарго стане зміна структури експорту автомобілів із Японії. Як очікують аналітики, він зміститься у бік кей-карів і малолітражок на кшталт Honda Fit, Toyota Vitz та негібридних версій Nissan Note. Ціни на машини, які постачаються з «третіх» країн, помітно зростуть.

Нагадаємо, минулого вівторка японська газета Yomiuri повідомила про плани уряду Японії розширити санкційні обмеження проти росії, заборонивши експорт до країни нових і вживаних автомобілів з об’ємом двигуна понад 1,9 літра, а також усіх електромобілів та гібридів.