Автомобіль, куплений 40 років тому за 500 доларів, зараз продають за 2,2 млн доларів (Фото)

Влітку 1983 року Гері Додане придбав маслкар Plymouth Hemi Barracuda 1970 випуску всього за 500 доларів. Через сорок років він виставив його на продаж і розраховує виручити зав авто щонаменше 2,2 млн доларів.

Головна цінність цього Plymouth Hemi Barracuda для колекціонерів у тому, що це фактично перший серійний екземпляр моделі. І хоча його серійний номер свідчить, що він зійшов з конвеєра третім, перші два автомобілі були забраковані і списані на брухт.

За перші 13 років життя маслкар проїхав близько 30 тисяч кілометрів, але з літа 1983 став експонатом музею NATMUS в Індіані, США.

Кузов Hemi Barracuda пофарбований в оригінальний білий колір та має чорний салон. Під капотом встановлений 7,0-літровий двигун V8 потужністю 430 кінських сил, який працює спільно з рідкісною для моделі 4-ступінчастою «механікою». Автомобіль, безумовно, є одним з рідкісних маслкарів, що зберігся до наших днів практично в первозданному вигляді.

Спочатку Гері Додане хотів продати машину за 3,2 млн доларів, але торги зупинилися на позначці близько 2 млн доларів. Наразі власник знизив планку до 2,2 млн доларів.


Не пропустіть