Експерт попередив водіїв про нові цiни на пальне

Вже через кілька тижнів ціни на пальне в Україні можуть зрости до 60 грн за літр. Головна причина -поступове збільшення світових цін на нафту. Зокрема, через скорочення видобутку нафти Саудівською Аравією ціни злетіли догори. Протягом серпня її ціна сягне $90 за барель, що відіб’ється на ціні пального на наших АЗС.

Як передає MMR, про це повідомив засновник мережі АЗС «Прайм» Дмитро Льоушкін.

«$90 бочка нафти на світовому ринку дорівнює 60 грн літр бензину на АЗС в Україні. Протягом серпня нафта дорожчатиме до $90. Котирування дизеля йде як нитка за голкою. На колонці ціна змінюється за середньою закупівлею мереж АЗС за останні 2-3 тижні. Тобто у середині вересня все станеться», – зазначив він.

За його словами, це ще оптимістичний сценарій. На думку Льоушкіна, найімовірніше, ціни на пальне до кінця літа зростатимуть щотижня на 1-2 гривні.

Про подорожчання попереджає і директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. За його прогнозом, в серпні варто очікувати, що ціни на бензини в Україні можуть зрости до 60 грн/л, на дизельне пальне — до 55 грн/л.

Як повідомлялось, ціни на пальне почали зростати 1 липня, після повернення оподаткування пального, що діяло до повномасштабної війни.


Не пропустіть