Власників BMW та Audi в росії чекає неприємний сюрприз

Слідом за Mercedes-Benz доступ до свого фірмового програмного забезпечення у рф закрили ще два німецькі бренди – BMW та Audi. Автовласникам в країні-агресорці тепер недоступна ні історія технічного обслуговування, ні можливість перепрограмування ключів та інших елементів автомобілів.

Як повідомили представники BMW, дублікат ключів тепер зробити неможливо, але «є й інші складнощі», у тому числі щодо діагностики автомобілів.

Також автомобілістів попередили про можливе обмеження функціоналу офіційної програми BMW ConnectedDrive. З його допомогою власники могли віддалено управляти рядом функцій машин – наприклад, запускати та глушити двигун, прогрівати салон, відстежувати рівень палива тощо.

Що стосується Audi, то доступ до її фірмового програмного забезпечення для російських автовласників був обмежений ще два місяці тому, повідомив менеджер одного з офіційних дилерських центрів марки.

Як повідомлялось, німецький автоконцерн Mercedes-Benz повністю відключив російських дилерів від фірмового програмного забезпечення. Йшлося про спеціалізовані онлайн-системи, за допомогою яких раніше проводили діагностику та технічне обслуговування автомобілів Mercedes-Benz у рф.


Не пропустіть