В Україні готують нові штрафи для водіїв до 17 тисяч грн

В українському парламенті зареєстровано законопроект про введення адміністративної відповідальності за дрифт. Законопроект №9642 вже опубліковано на сайті Ради.

Документ передбачає введення штрафу за дрифт у розмірі 8500 грн. Повторне керування у дрифті протягом року передбачає штраф 17000 грн та позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

«Існують випадки керування транспортними засобами у так званому дрифті (наприклад, для загальної демонстрації нібито можливостей техніки). Такі дії здійснюються, зокрема, на територіях житлових масивів, парковках торгових центрів, що створює додаткову загрозу пішоходам, водіям інших транспортних засобів, порушує спокій громадян. Тому виникає питання стосовно доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення конкретною нормою про адміністративну відповідальність за дрифтування (з подальшим врахуванням цієї обставини у Правилах дорожнього руху)», – йдеться у пояснювальній записці.

Реалізація законопроекту не потребує додаткових витрат із державного бюджету України та місцевих бюджетів. Водночас можливі додаткові надходження в разі притягнення на підставі норм законопроекту до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу відповідних порушників, зазначають автори документа.


Не пропустіть