Як швидко та безкоштовно усунути скрип гальм в авто

Скрип гальм, особливо найбільш потужних передніх, вважається одним з найчастіших і прикрих дефектів системи. Найчастіше ці звуки – лише прикрий симптом, що завдає дискомфорту і підказує, що система працює неідеально.

Джерела скрипу можуть бути найрізноманітніші. Найпоширеніша – гальма раптом несподівано заскрипіли під час натискання відповідної педалі. Переходячи в їдкий неприємний писк на межі ультразвуку. Потрапив бруд? Почав підклинювати один з гальмівних циліндрів, створюючи перекіс у робочій гальмівній парі — диск/колодка?

Одним з найпростіших і найдієвіших способів ліквідації скрипу в районі коліс залишається банальна протяжка їх гайок/болтів правильним моментом. Нерідко саме кріплення виявляється перетягнутим. Побачите, скрип зникне.

Якщо справа дійде до монтажних робіт, треба уважно оглянути елементи гальмівних механізмів, а потім провести позапланове чищення гальмівних дисків за допомогою спеціального аерозолю. Таких продуктів на нашому ринку чимало, проте за своїми робочими властивостями аерозолі даного типу можуть помітно відрізнятися між собою.


Не пропустіть