Audi представила оновлені кросовери Audi Q8 та SQ8 2024 року (Фото)

Німецька компанія Audi представила оновлені кросовери Q8 та SQ8. Новинки обзавелися більш технологічною оптикою, новими оздоблювальними матеріалами в салоні і розширеними можливостями персоналізації.

Найпростіше дізнатися цей рестайлінг за світлотехнікою. Так, серед опцій у «ку-восьмої» вперше з’явилися матричні фари з лазерно-люмінофорним дальнім світлом, яке вмикається лише на порожній дорозі та на швидкості понад 70 км/год. Корму ж освіжили нові задні ліхтарі, але вони будуть доступні тільки за доплату.

В іншому зміни досить типові: нова крупнокомірчаста решітка радіатора, бампери зі зміненими повітрозабірниками та інший дизайн колісних дисків, мінімально можливий діаметр яких зріс із 19 до 20 дюймів.

У салоні змінилися лише матеріали обробки, але гама двигунів залишилась колишньою. Трилітровий турбодизельний мотор V6 запропонований для версій 45 TDI (231 к.с.) і 50 TDI (286 к.с.), а бензиновий Audi Q8 55 TFSI, як і раніше, оснащений бензиновим турбоагрегатом V6 3.0 потужністю 340 кінських сил. Усі три версії мають 48-вольтовий стартер-генератор, восьмиступінчастий «автомат» та повний привід.

У «зарядженого» SQ8 щодо «техніки» також змін немає. З 2020 року і до сьогодні він оснащується 4,0-літровим бензиновим турбомотором V8 потужністю 507 к.с. та 770 Нм крутного моменту. У списку оснащення значаться пневмопідвіска, активні стабілізатори та повнокероване шасі.

Прийом замовлень на рестайлінгові Audi Q8 та SQ8 у європейських дилерів Audi відкриється до кінця вересня. Ціни вже відомі: Q8 обійдеться мінімум в 86 700, а за SQ8 доведеться віддати щонайменше 119 500 євро.


Не пропустіть