Рідкісний автомобіль Alfa Romeo виставили на продаж за 75 000 євро (Фото)

Рідкісний автомобіль Alfa Romeo 1900 C Sprint Ghia Supergioiello 1953 року випуску виставили на аукціон Car & Classics. До закінчення торгів залишається ще кілька днів, але вже зараз за автомобіль пропонують 75 000 євро.

Цей екземпляр був учасником ралі Монте-Карло 1955 року, а також багатьох інших перегонів того періоду. Продавець стверджує, що ательє Ghia випустило лише два десятки таких автомобілів, а до нашого часу збереглися одиниці.

Автомобіль був відреставрований компанією Cognolato в Італії, після чого проїхав лише 78 кілометрів. Він має право на участь у Mille Miglia Storica, а також у багатьох інших престижних заходах. Крім того, автомобіль виграв нагороду Best in Show на автосалоні в Ессені у 2016 році та взяв участь у конкурсі елегантності Villa d’Este 2021 року.

Рушійною силою авто є 1,9-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 98 к.с., що поєднується із чотириступінчастою МКПП. Машина має барабанні гальма і незалежну передню підвіску з подвійними А-подібними важелями, гвинтовими пружинами та гідравлічними амортизаторами.

Як повідомлялось, у модельному ряду компанії Alfa Romeo незабаром з’явиться новий компактний кросовер.


Не пропустіть