Ford міг оснастити понад 700 тисяч позашляховиків бракованими двигунами: названо проблемні моделі

Позашляховики Ford і марки Lincoln, що належать Ford Motor Company, були обладнані двигунами EcoBoost з виробничими дефектами. У США Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявило про широкомасштабну перевірку цих автомобілів після виявлення проблем із силовими установками.

Розслідування було розпочато у літній період 2022 року, коли власники Bronco почали повідомляти про несправності — було зареєстровано 26 випадків відмови 2,7-літрового двигуна V6 серії EcoBoost під час руху. З’ясувалося, що брак деталей бензинового турбодвигуна EcoBoost об’ємом 2,7 і 3,0 літра критичний і може призвести до повного виходу двигуна з ладу, а також необхідності його повної заміни.

Спочатку потенційно дефектними вважалися мотори 25 тисяч Ford Bronco 2021 випуску, але в 2023 стало відомо, що проблеми зачіпають значно більше автомобілів декількох моделей. До осені цього року в Ford було вже 328 скарг від клієнтів, 487 претензій щодо гарантійного ремонту і 809 замін двигунів, що зламалися, на нові вузли.

NHTSA зазначає, що в процесі дослідження було виявлено безліч причин, які сприяють пошкодженню впускних клапанів у двигунах.

«Ford визнав, що зламаний впускний клапан може призвести до фатального виходу з ладу двигуна, і зазначив, що після цього автомобіль зазвичай вимагає повної заміни мотора», – зазначили у відомстві.

Як зазначається, проблема зачепить понад 700 000 автомобілів Ford Bronco, Ford Edge, Ford Explorer та Ford F-150, а також моделі Lincoln Aviator та Lincoln Nautilus, оснащені двигунами EcoBoost 2.7 та EcoBoost 3.0.

Нагадаємо, у вересні Ford представив у США оновлений пікап Ford F-150.