Toyota анонсувала новий спорткар та кросовер

Японська компанія Toyota представила перші зображення двох нових концепт-карів, які будуть основною експозицією марки на майбутньому Японському шоу мобільних технологій – так тепер називається Токійський автосалон. Виставка відкриється уже 25 жовтня 2025 року.

Йдеться про прототипи на ім’я FT-Se та FT-3e. Обидва побудовані на новій повністю електричній платформі, використовують загальні агрегати, але створені для різних цілей.

FT-Se – це класичний спорткар, спадкоємець таких моделей, як Toyota Supra та GT86. Виробник обіцяє, що машина отримає низький центр тяжіння та максимально знижений лобовий опір повітря.

Водночас FT-3e – це міський електричний кросовер. Його відмінною особливістю має стати занижена лінія даху. Модель більше нагадує не кросовер, а хетчбек зі збільшеним дорожнім просвітом.

Технічні характеристики новинок не називаються. Також не йдеться про перспективи їхнього серійного втілення.

Зазначимо, за кілька днів до показу тизерів Toyota уклала нову угоду про виробництво твердотільних акумуляторів для тягових батарей для електромобілів. Цього разу партнером японського виробника виступила нафтова компанія Idemitsu.

Нагадаємо, марка Toyota залишається лідером на ринку нових авто України.