Toyota випустила 300 мільйонів авто: названо найпопулярнішу модель

Компанія Toyota досягла сукупного світового виробництва 300 мільйонів автомобілів, включаючи виробничі показники за вересень 2023 року.

Результату було досягнуто через 88 років і 2 місяці після того, як у серпні 1935 року найперші автомобілі Toyota, вантажівки моделі G1, були випущені підрозділом автомобільного виробництва компанії Toyoda Automatic Loom Works, Ltd. (пізніше Toyota Industries Corporation – ред.).

Як повідомили у компанії, 180,52 млн. автомобілів було вироблено всередині країни і 119,6 млн. — за кордоном, станом на кінець вересня 2023 року.

Найбільше було виготовлено автомобілів Corolla: всього випущено 53,399 мільйона одиниць цієї моделі станом на кінець вересня 2023 року.

«Я думаю, що це число в 300 мільйонів машин є доказом важкої щоденної роботи наших колег з Toyota, наших постачальників та дилерів, а також усіх інших зацікавлених сторін. Я вдячний усім від щирого серця», – заявив очільник компанії Акіо Тойода.

Toyota Corolla — автомобілі компактного класу, що виробляються корпорацією Toyota з 1966 року. Королла стала найуспішнішою моделлю Тойоти і займає 1-ше місце у списку найпродаваніших автомобілів світу.