Експерти розповіли, як легко та швидко вичислити автоперекупника

Виявити перекупника насправді простіше, ніж здається. Як правило, вони продають ті автомобілі, які на них не зареєстровані.

Як правило, такі продавці не реєструють автомобілі, що продаються на себе, щоб не збільшувати кількість власників і тим самим зробити їх більш привабливими для покупців.

Часто буває так, що автомобіль продає не власник, який зазначений у документах, а так званий перекупник, який авто купив колись за меншу вартість і зараз перепродує за вищу.

Тим, хто категорично не хоче купувати автомобіль у перекупника, юристи радять заздалегідь питати у продавця паспорт і звіряти дані з даними в документах на машину. Таким чином, можна буде дізнатися, що авто продає не перекуп, а реальний власник.

Крім того, автоперекупники намагаються всіляко приховати недоліки авто: полірують кузов, миють моторний відсік, купують нові чохли в салон.

Як повідомлялось, до Верховної Ради внесли законопроєкт №10216, який передбачає штрафні санкції за фальсифікацію пробігу автомобіля. Якщо цю ініціативу підтримають, то за скручування кілометражу з метою продажу, яке виявлене під час реєстрації транспортного засобу, загрожуватиме штраф від 8 500 до 17 000 грн.


Не пропустіть