Tesla відкличе понад 2 млн електромобілів через проблеми з автопілотом

Компанія Tesla відкличе понад 2 млн електромобілів через проблеми із автоматичним керуванням Autosteer. Про це повідомляється на сайті Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

Сервісна кампанія торкнеться Model S, які були випущені у 2012-2023 роках, Model X (2016-2023), Model 3 (2017-2023) та Model Y (2020-2023 років випуску). Усього буде відкликано 2031220 електромобілів, обладнаних системою Autosteer.

За деяких обставин при включеному автопілоті, коли водій «не несе відповідальності за керування і не готовий втручатися в керування в разі потреби або не може розпізнати, чи працює система Autosteer, може зрости ризик аварії», йдеться у повідомленні NHTSA.

У зв’язку з цим у відомстві вважають, що у ряді випадків функцій цієї системи може бути недостатньо, щоб запобігти неправильному її використанню водієм.

Про відкликання електромобілів Tesla було оголошено через кілька днів після того, як Washington Post випустила статтю, в якій повідомлялося про щонайменше вісім аварій, які сталися у зв’язку з проблемами з Autosteer. За даними видання, деякі з цих ДТП були зі смертельними наслідками.


Не пропустіть