Знайдено рідкісний Ford Mustang після 45 років простою (Фото)

У Сполучених Штатах виявили рідкісний екземпляр спорткара Ford Mustang Shelby GT500 1969 року випуску, який протягом останніх 45 років не виїжджав на дорогу.

Ця модель, як виявилося, має пробіг всього 42,4 тисячі кілометрів за весь час існування. Початковий власник придбав автомобіль у 1969 році, після чого дбайливо зберіг його у підвалі з клімат-контролем протягом десяти років. Невідомою залишається причина, через яку машина ніколи більше не була виведена на дорогу і навіть не заводилася.

Враховуючи сприятливі умови зберігання, зовнішній вигляд автомобіля залишився достойним, а салон та мотор збереглися у доброму стані. Щодо технічних характеристик, то автомобіль продовжує використовувати оригінальний двигун V8 об’ємом 428 кубічних дюймів, який поєднується з чотириступінчастою механічною коробкою передач. Крім того, цей Mustang оснащений гідропідсилювачем рульового управління та гальмами з підсилювачем. Швидкісні характеристики також залишаються вражаючими: автомобіль може розігнатися до 100 км/год за шість секунд і розвинути швидкість до 200 км/год.

Відзначається, що цей унікальний автомобіль виставлений на продаж за орієнтовну ціну близько 175 тисяч доларів.

Джерело autoevolution.com