Купівля підтриманого авто: де шукати хороші оголошення

178486244

Оголошеннями про продаж вживаних машин заповнені тисячі газет і тематичних сайтів – http://avtobazar.m11.com.ua/ukraine/cars/. Очевидно, що навіть на попередній перегляд їх всіх часу не вистачить. Як сконцентрувати увагу лише на потенційно хороших автомобілях?
Найбільш універсальні правила ми розглянемо в цій статті.

Вибір машини для огляду

Перш за все, необхідно визначитися з маркою і моделлю своєї покупки. Часто бувають випадки, коли людина цілеспрямовано шукає, скажімо, Ford Focus, однак, потім, піддавшись імпульсу, раптово купує Citroen C4. І потім він сильно засмучується, почувши про те, що у цієї машини дуже ненадійна автоматична коробка передач, а вартість запчастин для неї дорожче в рази. Наступний критерій, за яким ми шукаємо оголошення, бюджет. Відразу обмовимося, що ні в якому разі не потрібно витрачати на покупку авто все відкладені на нього кошти. Багато старі автомобіліне позбавлені недоліків, а відразу після покупки зажадають витрат на ремонт і планове обслуговування. На ці, а також інші незаплановані витрати з наявної суми краще відразу виділити 10-15%.

Відбраковує оголошення

Отже, ви відібрали цікавлять оголошення за наведеними вище двом критеріям. Однак їх все ще занадто багато, щоб зв’язуватися з кожним продавцем. Перш за все, відбраковуються занадто дешеві пропозиції. Швидше за все, це «машини-фантоми». Ці оголошення про неіснуючі авто спеціально розміщують перекупники, для того щоб знизити ціну виходу на ринок реальних продавців. Намагайтеся вибирати оголошення, які були розміщені не тільки що, а хоча б пару тижнів назад. Це робить продавців більш поступливими. Зверніть увагу і на фотографію машини. Чи не на сам автомобіль він, швидше за все, буде виблискувати, а на час року. Зараз машини на продаж фотографують спеціально, а не викладають фото з сімейного альбому. Якщо фотографія була зроблена кілька місяців тому, то привід задуматися про те, чому машина ще не продана.

Дзвонимо продавцеві

Кращий варіант для нас не ті, для кого продаж авто рутинна робота, а звичайні продавці. Під час дзвінка, перш за все, привітайтеся, а потім скажіть «я з приводу машини». Якщо на тому кінці дроту вас запитають «якої машини?», То це, швидше за все, перекупник. Намагайтеся вести розмову ввічливо, упевніться, що співрозмовнику зручно розмовляти. В іншому випадку розмова вийде зім’ятим, а ви не отримаєте повної інформації про цікавить вас автомобілі. При ввічливому розмові більше шансів на те, що вам чесно розкажуть про дефекти машини, а на всі запитання дадуть найбільш повно і ємко.