Переваги обшивки з вагонки

Такий матеріал, як вагонка, почав зватися так від того, що раніше їм обробляли стінки купе вагонів. Зараз цей матеріал широко поширений серед покупців магазину drevosvit.com.ua. Він створює в приміщенні особливий мікроклімат, а також затишок. В основному їй обшивають всередині будівель, але також можна використовуватися при обшивці і зовні. Має пази з двох сторін, щоб щільніше прилягати одне до одного.

переваги

Приміщення, обшиті євровагонкою, стають об’ємніший, якщо стеля прибитий горизонтально, то він стає ширше, якщо вертикально, то вище. Завдяки технологіям, тепер є багато пластикових замінників дерева. Але запах сосни і мікроклімат не передати. Навіть найгірша хатина, після того як приб’є євровагонка, починає здаватися особняком, не кажучи вже про офіси. Вона швидко миється, стійка до навантажень і екологічна.

Склад і характеристики

Вагонка виготовляється з хвойних і листяних порід дерева. З деревини екстра; А; В; З класу.

Найпривабливіше в вагонке, це її масовість. За матеріалом вона підходить до будь-якому покриттю, наприклад для обшивки підлоги або стелі підійде ялина, для бюджетного приміщення сосна, а для лазні липа, так як вона довго нагрівається і не виділяє сік.

установка

Щоб вагонка довше прослужила, її перед установкою обробляють антисептиком, а після установки фарбують і лакують. Зовні цей процес повторюють частіше, ніж усередині приміщення. Встановлюють рейки на дерево, причому каркас повинен бути абсолютно рівним, і тільки після цього по шнуру починають прибивати вагонку. Прибивають з кута, так легше буде надалі, і рейки не гратимуть.

До переваг дерев’яної вагонки можна віднести той факт, сама природа робить матеріал екологічно чистим, він має здатність саморегулювання вологи в приміщенні. При правильному догляді матеріал може прослужити довго, він простий в монтажі, що є великим плюсом.

Завдяки вищезазначених переваг, дерев’яна вагонка на сьогоднішній день користується великим попитом на ринку, і є серйозним конкурентом аналогічних матеріалів. Сьогодні на ринку представлений великий вибір вагонки, тому підібрати підходящий вид матеріалу не складе труднощів.