Модульні картини в інтер’єрі

Модульні картини не так давно з’явилися в наших інтер’єрах. Тим не менш, вони дуже швидко завоювали популярність. І це не дивно, адже вони дозволяють багатогранно декорувати приміщення. При цьому не потрібно прикладати особливих зусиль, а також витрачати багато коштів.

Для того щоб створити модульну картину, фахівці https://art-holst.com.ua/kartiny-v-harkove ділять малюнок на фрагменти. Кожен з них наноситься на полотно, а потім натягується на спеціальний підрамник. Цікаво, що певних стандартів не існує, адже полотно можна натягувати по горизонталі, вертикалі, діагоналі, а також ділити його на складні геометричні фігури, наприклад, на шестикутник. Зазвичай фрагменти не поміщаються в рамки. В іншому випадку ускладнювалося б сприйняття цілісності малюнка. Спочатку не регламентується, на яку кількість частин буде поділений малюнок. Справа в тому, що частин може бути скільки завгодно. Все залежить від того, якого розміру полотно, а також яка фантазія у дизайнера.

Важливо відмітити! Лінії, по яких ділиться малюнок, повинні максимально дотримуватися сюжетної лінії. Кожен фрагмент окремо повинен виглядати гармонійно.
Фрагменти і форма можуть бути довільними, але пред’являються деякі вимоги:
одна сторона фрагмента не повинна бути менше 30 сантиметрів;
розмір фрагмента залежить від розміру приміщення;
загальноприйнятими вважаються розміри: ширина від 1,2 до 1,7 метра, висота – від 80 сантиметрів до 1,2 метра.

Зазвичай головними формами фрагментів є квадрат або прямокутник. За рахунок сучасних модульних картин в інтер’єрі з’являється якась динамічність, «родзинка». Дизайн стає ексклюзивним, що відповідає характеру господаря.

Місця для модульних картин в приміщенні За рахунок того, що фрагменти картини не поміщаються в рамки, створюється динамічність і цілісність сприйняття полотна. Виділяють такі схеми розташування модулів:
стандартне. Модулі розташовані одна біля одної, на одному рівні;
сходовий. Кожен наступний фрагмент вивішується із зсувом щодо попереднього, причому зсув виконується в різних напрямках – вправо і вгору, вниз і вліво, і так далі;
діагональне. Модулі розташовуються по прямій лінії, яка спрямована діагонально щодо статі в приміщенні;
геометричне. Окремі фрагменти групуються в геометричну фігуру – овал, квадрат, багатокутник.

Однак потрібно зазначити, що названі варіанти – це не вичерпні можливості розташування модулів картин. Все залежить від того, якого декоративного ефекту потрібно досягти.

В дію вступають ті ж закони, що і при інших видах обробки приміщень:
якщо композиція витягнута вертикально, то візуально вона дозволить збільшити висоту приміщення;
по горизонталі витягнуті картини візуально збільшать невелике приміщення;
великі фотографії на картині розширять невеликий простір;
панорамні модульні картини створюють відчуття простору навіть в крихітних кімнатах.


Не пропустіть