Топ-10 найбільш очікуваних автомобілів 2021 року (Фото)

Найцікавіші новинки, які з’являться в автосалонах України у 2021 році

Кросовери продовжують захоплювати світ. І нова добірка, яку для вас підготував MMR, це дуже добре демонструє. Дев’ять з 10 найцікавіших новинок 2021 року – це моделі підвищеної прохідності. Щоправда, одна з них – це справжній позашляховик, який дуже люблять в Україні.

Деякі з учасників нашої «десятки» вже встигли засвітитися. Інші ж досі ховаються під камуфляжем. Тож ми досі навіть не знаємо, як вони будуть виглядати. Для ілюстрації таких новинок ми обрали фотографії концептів, які найкраще передають стилістику моделі.

Renault Logan/Sandero

Ми об’єднали Renault Logan і Sandero, бо це, за великим рахунком, один автомобіль в різних кузовах. Тож писати про них як про окремі моделі немає сенсу.

В основі нового сімейства «логанів» – нова для цієї моделі платформа. Французи вирішили побудувати нове покоління на одній архітектурі Renault Clio. Таке рішення, скоріш за все, продиктовано питаннями безпеки. Бо у румунської платформи були з цим проблеми.

Серед зовнішніх змін – нова світлодіодна оптика в «реношному» стилі, закруглені бампери з протитуманними фарами, нова решітка радіатора з хромованими елементами і рельєфний капот.

Всередині – нова архітектура передньої панелі, 7-дюймовий тачскрін мультимедіа, тримач для смартфона, новий блок управління кліматом і нова приладова панель.

Toyota Land Cruiser

Навесні 2021 року має дебютувати новий Toyota Land Cruiser, якому в інтернеті приписують індекс 300. І для багатьох українців це буде подія важливіша за дебют нових Land Rover Defender, Suzuki Jimny та Jeep Wrangler разом взятих.

Позашляховик нового покоління може втратити мотор об’ємом 4,6 літра. Йому на зміну прийде більш екологічна 3,5-літрова бітурбована «шістка» потужністю 415 кінських сил. Альтернативою може стати гібридна силова установка і 3,3-літровий дизель.

Skoda Enyaq

Цього року Skoda презентувала свій перший електричний кросовер – Skoda Enyaq. І у 2021 році ми сподіваємося побачити його в Україні.

Базовий Enyaq комплектується батареєю ємністю 55 кіловат-годин, яка живить 148-сильний електромотор і забезпечує запас ходу на рівні 340 кілометрів за циклом WLTP. Такий кросовер розганятися до 100 кілометрів на годину за 11,7 секунди.

Більш потужна версія розвиває 179 кінських сил і оснащується батареєю на 62 кіловат-години. Запас ходу – 390 кілометрів.

Топовий варіант має електромотор потужністю 204 кінські сили і батарею ємністю 82 кіловат-години. На одній «заправці» такий електрокар проїжджає 510 кілометрів.

Hyundai Tucson

Багато хто вже чекає на абсолютно новий Hyundai Tucson. І ми розуміємо цих людей. Бо нове покоління кросовера вийшло дуже цікавим.

Новий «Туссан» отримав складну передню оптику в формі бумерангів, яка візуально об’єднана з решіткою радіатора і складається з трапецієподібних елементів. Нижче розташовані блоки ближнього і дальнього світла, замасковані під противотуманки. Не менш складною виглядає рельєф боковин з численних ламаних ліній.

Всередині – віртуальна панель приладів діагоналлю 10,25 дюйма, у якій відсутній козирок. Центральна консоль позбавлена фізичних клавіш.

Mitsubishi Outlander

Для Mitsubishi зараз не найкращі часи. Але компанія знаходить сили, щоб радувати свої прихильників новинками. Найбільше очікуваний дебют наступного року – це, звичайно, Outlander.

Одним з співвласників Mitsubishi є Nissan. Тож недавно, що новий Outlander збудували на одній платформі з X-Trail. В моторну лінійку увійде бензиновий двигун об’ємом 2,5 літра, потужністю 184 кінських сил і 245 Нм крутного моменту. Пару йому складе варіатор.

Також не виключається поява гібридної модифікації, основним ринком для якої стане Європа.

Kia Sportage

Прем’єра нового Kia Sportage, скоріш за все, відбудеться навесні 2021-го. А продажі стартують до кінця року. Як і раніше, кросовер побудують на одній платформі з Hyundai Tucson. За технічними характеристиками моделі будуть теж схожі.

Sportage «переїде» на нову платформу. Інженери Kia також паралельно працюють над моделлю з двома варіантами колісної бази.

Nissan Qashqai

Світова прем’єра нового Nissan Qashqai запланована на весну 2021 року. Новий кросовер стане просторішим. Збільшиться простір як в салоні, так і в багажнику.

Для нового Qashqai заявлені система NissanConnect, аудіосистема Bose Premium з 10 динаміками і бездротова зарядка для смартфона, а також оздоблення крісел шкірою «наппа».

Важіль перемикання передач замінять джойстиком, а на повнопривідних версіях з’явилася шайба вибору режимів руху.

В Європі модель запропонують з 1,3-літровим бензиновим турбомотором в декількох варіантах форсування, а також гібридну модифікацію з установкою e-Power: двигун не приводить в дію колеса безпосередньо, а відповідає за підзарядку батарей, що живлять електромотор.

BMW iX

BMW традиційно представляє в Україні всі новинки. Тому ми розраховуємо наступного року побачити перший електричний кросовер компанії – iX.

У рух електрокар призводить двомоторна установка потужністю 500 кінських сил. Вона забезпечує розгін з місця до 100 кілометрів на годину менше, ніж за п’ять секунд. Ємність батареї перевищує 100 кіловат-годин. Це дозволяє iX проїжджати на одному заряді більше 600 кілометрів за циклом WLTP.

На зарядку до 100% від звичайної мережі потрібно 11 годин. Однак передбачений і більш швидкий варіант: поповнити запас енергії до 80% від мережі постійного струму потужністю до 200 кВт можна за 40 хвилин.

Volkswagen Taos

Цього року в США дебютував бюджетний кросовер Volkswagen Taos, який має бути дешевший за Hyundai Tucson та Kia Sportage. І наступного року ця модель має дістатися до Європи.

В салоні – 10,25-дюймова цифрова панель приладів, бездротова зарядка для смартфона і контурне підсвічування салону, які входять в список стандартного оснащення. В стартовій комплектації новинка також отримає двозонний клімат контроль.

Для більш дорогих версій передбачений набір електронних асистентів, що включає екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, систему утримання в смузі і адаптивний круїз-контроль з функцією Stop & Go.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть