Топ-11 найбільш “американських” автомобілів 2022 року

Сполучені Штати Америки відомі своєю колоритною і потужною промисловістю в галузі автомобілебудування. Видання MMR.net.ua занурилося у цей світ, аби вибрати із нього найбільш класичні, відомі та канонічні моделі – ті, які без сумніву будь-хто може назвати символом автопрому США. Ясно, що тут не обійшлося без «великої трійки»: вона і в класі 2-дверних масл-карів, і в сегменті здоровенних пікапів – це святе! Але які ще автомобілі попали у дану когорту? Читайте далі.

Dodge Challenger – масл-кар

Додж Челленджер – майстер перевтілень. У тому сенсі, що він може бути різним з технічної точки зору. Все залежить від того, що хоче покупець. Наприклад, вибирати можна із чотирьох типів підвісок, з чотирьох пакетів гальмівних систем, механічна або автоматична КПП, задній або повний привід, двигуни від V6 Pentaster до 6.2 та 6.4 V8 HEMI. Особливо цікавим є той факт, що серед трьох мас-карів –Chevrolet, Ford та Dodge – останній продається найкраще. І найдовше: це покоління стало на конвеєр ще в 2009 році, хоча з того часу в ньому було змінено мало не все, окрім кузова.

Chevrolet Camaro – масл-кар

Культовий американський масл-кар Chevrolet Camaro не потребує високопарних представлень – це одна із найвпізнаваніших моделей авто у світі. Ним захоплюються усі – від малих хлопчаків, які вже знають про Камаро із фільмів або ігор про трансформерів, і до дідусів, які могли у свої двадцять п’ять володіти першим поколінням знакової моделі. Лінійка двигунів купе або кабріолета достатньо різноманітна, починаючи з економного 2.0-літрового турбомотора, що розвиває 275 к.с., і закінчуючи 6.2-літоровим V8 із пекла на 659 к.с. Вибирати можна також і тип трансмісії: 6-ступенева механічна або «автомат» на 8 або 10 передач, залежно від двигуна.

Ford Mustang – масл-кар

Знакова для компанії Ford модель Мустанг завжди захоплювала дух, але після останнього оновлення ще більше «похорошіла». Купе і кабріолети Mustang 2022 модельного року комплектуються як 6-ступеневою механічною трансмісією, так і 6-діапазонним автоматом фірми Getrag. Придбавши подібний масл-кар, ви матимете всі шанси стати власником найкрутішого авто на районі чи навіть у місті. Тим більше, що завдяки всебічній стурбованості населення банальними кросоверами, виділитися у потоці на породистому спорткарі сьогодні стало ще легше.

Dodge Charger – великий седан

Dodge Charger призначений для шанувальників суперседанів-монстрів, які не обвішані зайвою електронікою чи безглуздими опціями, особливо у максималістичній версії SRT Hellcat Widebody. Як говорить сама його назва, ця модель отримала роздуті колісні арки, відповідно розширену колію з величезними дисками і спеціальний задній спойлер. Змін зазнали і елементи шасі. У рух «сімейний седан від Додж» приводить двигун 6.2 V8 HEMI потужністю 717 к.с. і з 881 Нм крутного моменту. Цього достатньо, аби досягнути максимальної швидкості у 315 км/год.

Chrysler 300 – великий седан

За даними MMR.net.ua на шестициліндровій версії 300-ки свого часу їздив відомий в Україні архітектор і урбаніст, Юліан Чаплінський. Такий вибір легко зрозуміти: Крайслер 300 сам по собі практичний, бо має багато місця в салоні і великий багажник на 460 літрів, але в той же час володіє оригінальним  іміджом і харизмою. Зрозуміло, що для нас інтерес представляє саме модифікація 300s з двигуном V8 HEMI 5.7 потужністю 364 к.с. і заднім приводом. Цікавий факт: за межами Північної Америки, де машина ця для всіх звична, великий седан від Крайслера на вулиці часто плутають з… Bentley. Усіх вводить в оману, мабуть, монументальність образу, велика решітка радіатора «сіточкою» і значок-крила.

Jeep Grand Cherokee – великий SUV

Великий позашляховик Джип Гранд Черокі оснащується бензиновим 3.0 V6 (297 к. с.). Вище нього стоїть V8 Hemi (362 к.с.) із системою деактивації половини циліндрів. Ці двигуни комплектуються восьмиступінчастою автоматичною коробкою.  Щодо систем повного приводу, то стандартною є Quadra Trac I, більш просунута – Quadra Trac II – має понижений ряд, a Quadra Drive додає до цього задній диференціал підвищеного тертя з електронним блокуванням. Стандартний Grand Cherokee оснащений пасивними амортизаторами, але за доплату є пневматична підвіска з адаптивними стійками Quadra Lift, яка може підвищувати дорожній просвіт до 28 см.

Lincoln Navigator – повнорозмірний SUV

Повнорозмірний позашляховик преміум-класу, побудований на основі Ford Expedition. Якщо для вас торгова марка Ford асоціюється скоріше з такими 4х4 як Everest чи Bronco, а купуючи повнорозмірну модель, хочеться відчувати більше особливості – Лінкольн Навігатор саме те, що треба. Технічно майже в усьому ідентичний до Форда, Лінкольн пропонує ексклюзивний дизайн і неймовірний розкішний інтер’єр для свого флагманського позашляховика. Navigator комплектується лише однією силовою установкою: це V-подібна 3.5-літрова «шістка» EcoBoost, на 375 або 400 к. с. У парі з двигуном працює тільки 10-ступінчаста автоматична КПП.

Ford F-series – повнорозмірний пікап

Знаєте, 43 роки у статусі найпродаванішого пікапа в США є для F-150 істотним зобов’язанням. Тому в чотирнадцятій генерації моделі інженери Ford постаралися зробити пікап більш сучасним (мотори та електроніка), залишивши недоторканим головні його цінності (рама, безліч конфігурацій, утилітарність). Силових установок для F-серії запропоновано аж шість (усі комплектуються 10-ступеневим «автоматом»): дві бензинові атмосферні (3.3 V6 на 294 к. с. та 5.0 V8 на 406 к. с.) та дві бензинові EcoBoost (2.7 V6 на 329 к.с.). і 3.5 V6 на 406 л.

Chevrolet Silverado – повнорозмірний пікап

Ні для кого не секрет, що клас «фулл-сайз» пікапів доволі сильно заходить на територію поняття «дорогий автомобіль». Причиною цього є високий рівень конкуренції вкупі з неабиякими вимогами до пікапів такого розміру, а саме позиціонуванням їх як універсального автомобіля. Тому Шевроле Сільверадо оснастили не гірше бізнес-седана. Тут і круїз контроль, і двозонний клімат, і вентиляція сидінь, і безключовий доступ, і підігрів керма, і повністю шкіряний салон у поєднанні з натуральним деревом, аудіосистема Bose, і навіть проекційний дисплей є. Так у Англо-Америці бачать поняття «універсальна машина».

Dodge RAM – повнорозмірний пікап

Символ «американськості», потужності та утилітарності – Dodge RAM останнього покоління пропонує масу найсучаснішого обладнання при цьому всьому. Як опції числяться шкіряний салон, підігрів/вентиляція передніх і задніх сидінь, панорамний дах з люком, аудіосистема Harman Kardon, система моніторингу “сліпих” зон з режимом пересування з трейлером, камери кругового огляду та система автоматичного паркування. Навіщо це все пікапові? Питання відкрите. Але своїм головним цінностям старий-добрий Додж не зраджує – MMR.net.ua запевняє.

Jeep Wrangler – позашляховик

Джип Ренглер – культовий 3- або 5-дверний позашляховик. Модифікацію із трьома дверима можна вибрати в одній із трьох комплектацій: Sport, Sport S або Rubicon. І якщо для базових версій система повного приводу – це Command Trac з жорстким підключенням переднього мосту, то для версії Rubicon доступна версія Rock-Track зі зниженим рядом (4:1) та «повзучим» режимом (84.1:1), а також – вперше на Wrangler – з автоматичним підключенням повного приводу. На додачу – блокування обох мостів Tru-Lock із електроприводом. Мотори: бензинові 2.0 турбо, 3.6 V6 на 270 та 290 к.с. відповідно. КПП – механічна на 6 або автоматична на 8 передач. На вершині гами розташований Wrangler 392, який оснащується бензиновим V8 6.4 HEMI (470 к.с.).