Топ-10 найбільш недооцінених електромобілів в 2023 році

У 2023 році є так багато електромобілів на вибір – наприклад, Tesla чи Audi, які всі знають і вихваляють та інші. Проте є багато чого цікавішого, що не отримує належної уваги, тож видання HotCars зібрало топ-10 таких машин воєдино. Ми в MMR.net.ua подивимося на цю десятку недооцінених електрокарів і розкажемо про них у статті сьогодні. Деякі з цих брендів автомобілів є новими, тоді як інші просто непопулярні, навіть якщо вони існують уже довгий час. Без зайвих слів, давайте почнемо.

10. Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace історично був недооціненим автомобілем. Адже цей електрокар достатньо вишуканий, щоб стати вибором для Його Величності, але водночас досить швидкий, щоб розігнатися з місця до 100 км/год лише за 4,8 секунди. I-Pace має два електродвигуни сумарною потужністю 400 к.с. та повний привід. Не дивно, що Ягуар здобув титул Всесвітній автомобіль року 2019. На жаль, у четвертому кварталі 2022 року було продано лише 1146 одиниць Jaguar I-Pace, що на 55% менше, ніж за той самий час попереднього року .

Ви отримуєте все це за €92 000, що, на думку mmr.net.ua, є дуже дорого, порівняно з деякими іншими електромобілями. Щоправда, тут ви платите також за престиж бренду Jaguar і за доволі солідні технічні характеристики, як-от запас ходу (WLTP) у 450 км чи точна породиста керованість.

9. BMW i4

Ліфтбек BMW i4 сьогодні випускається в кількох варіантах, але майже всі вони залишаються поза увагою через «хайпові» кросовери-потвори BMW iX чи XM. Базовий BMW i4 (eDrive35) має акумуляторну батарею ємністю 70 кВт/год, яка здатна забезпечити електромотор потужністю 281 к.с. Коштує така і4 від €55 000. Подумайте про це, повністю електричний BMW 2023 року, який виглядає абсолютно приголомшливо і коштує 55 тисяч євро. Запас ходу при цьому дорівнює 478 км.

Якщо ці цифри вас не вразили, то BMW i4 у версії M50 заходить ще далі. Він розганяється до 100 км/год за 3.9 с., має запас ходу 512 км і швидку зарядку від постійного струму, яка може поповнити 160 кілометрів за 10 хвилин, тож продовжити поїздку можна дуже швидко. З тих пір, маленький i3 було знято з конвеєра в 2022 році, i4 став чудовим вибором для тих, хто хоче придбати BMW з нульовими викидами.

8. Kia Soul EV

Kia Soul EV — це корейський електромобіль з кумедним дизайном. Для моделі пропонуються дві батареї, топова з яких може похвалитися ємністю 64 кВт/год, що надає кросоверу запас ходу в 452 кілометри. А прискорення до 100 км/год займає 7.9 секунд.

Компактний ззовні, але просторий всередині, Kia Soul має хороші технології, такі як 10,3-дюймовий сенсорний екран і аудіосистема Harman Kardon із сабвуфером. Для порівняння, модний кросовер Кіа EV6 дорожчий, тоді як Kia Niro іноді страждає від проблем з підшипниками електромотора, що робить його менш привабливим електрокросовером. В Англії, наприклад, електричний Kia Soul в топ-комплектації продається £39 000 – розумна ціна за такий практичний і технологічний автомобіль.

7. Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt — це електрокар, який пропонує найкращий запас ходу за подібні гроші. Немає іншого автомобіля, який може запропонувати 420 кілометрів дальності ходу всього за 27 500 доларів США. Більшість покупців в Північній Америці просто вважають цей електрокар дешевою машиною, але правда полягає в тому, що Bolt є універсальним і заслуговує більшої уваги.

В даному автомобілі є місце для 5 осіб і доволі великий багажник, а ще ним дуже зручно маневрувати міськими вулицями завдяки високій посадці і малим габаритам. На додачу, сервісне обслуговування коштуватиме менше, ніж у деяких конкурентів, попри те, що надійність у Шевроле і так пристойна.

6. Polestar 2

Бренд Polestar є проектом шведської компанії Volvo Cars, і можете бути впевнені, що це неабиякі автомобілі. Зокрема , ліфтбек Polestar 2 (2023 року) з дальністю ходу 650 км розганяється до 100 км/год за 6.2 секунди і коштує в ЄС від €58 000. В даному випадку мова іде про виконання Long Range Single Motor, тобто задньопривідну «далекобійну» версію.

Існує Polestar 2 Performance Pack з двома двигунами, потужністю 476 к.с. і ціною €68 000, що робить його ідеальним еквівалентом Tesla Model 3. Polestar 2 схожий на користувача Android у світі, де домінують iPhone, тобто він пропонує аналогічні функції та не виставляє це напоказ, що робить його унікальним у наші дні повсюдності. Єдина причина, чому його недооцінюють, полягає в тому, що це не дуже відомий бренд, але ми в mmr.net.ua впевнені, що все ще попереду.

5. Hyundai Genesis GV60

Genesis GV60 побудований на тій же платформі, що й Kia EV6 та Hyundai Ioniq 5. В топовій комплектації ви отримуєте акумуляторну батарею на 77,4 кВт/год, електромотори сумарною потужністю 483 к.с. і як підсумок дальність ходу 370 км. Цікаво, що зарядити корейський електромобіль від 10 до 80% можна лише за 18 хвилин, коли це необхідно.

Заряджання — не єдиний плюс Hyundai, адже розгінна динаміка від 0 до 100 км/год за 4.0 секунд є достатньою, щоб Genesis GV60 переміг Tesla Model Y, Mustang Mach-E та BMW iX за один крок у прискоренні. Також GV60 має купу систем з безпеки та високоякісний інтер’єр.

4. Nissan LEAF

Можливо, це найкраще авто для тих, хто вперше купує електромобіль, адже базова вартість Nissan LEAF – $29 135 в США, £29,740 в Англії та близько €29 000 в ЄС – є переконливим аргументом. Колись був найбільш продаваний електрокар, про нього всі говорили в 2010-х роках, проте цікаво, що з тих пір продажі впали лише на 20% (за 2022 р) . Кожен на планеті чув про Nissan Leaf у той чи інший момент, і в цьому полягає його геніальність, він був одним із перших масових електрокарів і все ще продається у 2023 році.

Базовий варіант з 40-кіловатною батареєю та запасом ходу 270 км має кращу ефективність, а коли справа доходить до внутрішнього простору, то місця не забракує ні кому , тим паче, що багажник вміщує аж 435 л об’єму. В автомобілі з такою скромною стартовою ціною доступні опції ProPilot для водіння без рук і програмою для моніторингу продуктивності вашого автомобіля.

3. Honda e:NY1

Цей японський електромобіль з безглуздим іменем використовує спільний кузов з малим кросовером Honda HR-V 2023 року. За даними mmr.net.ua цей автомобіль володіє акумуляторною батереєю ємністю 68,8 кВт-год. Завдяки новій сучасній архітектурі Honda e:NY1 заряджається до 80% всього за 45 хвилин, і це лише за допомогою зарядного пристрою потужністю 100 кВт. Технології!

Очікується, що електричний кросовер розганятиметься від 0 до 100 к/год приблизно за 8 секунд і продовжуватиме рухатися, поки одометр Honda e:NY1 не пересіче відмітку 410 км, що дуже добре для автомобіля, який коштуватиме приблизно 40 000 євро. Проте необхідного розголосу ця машина досі не отримала, що печально.

2. Rivian R1S

Важко повірити, що в список недооцінених електромобілів потрапив великий позашляховик Rivian R1S. Новостворена конкуруюча для Jeep та Land Rover компанія з першої ж спроби розробила чудовий продукт. 835 к.с., що передаються на всі колеса, дозволяють цьому гіганту розганятися до 100 км/г лише за 3.1 секунди, що є територією суперкарів. А запас ходу сягає аж 505 км.

Цей 3-рядний SUV, здатний перевозити 7 пасажирів, також є чудовим офф-роудером, адже кути заїзду та з’їзду становлять понад 30 градусів, а система допомоги водієві також є першокласною, завдяки чому ви почуваєтеся впевнено та комфортно в простому салоні. Rivian R1S — це недооцінений позашляховик , він переходить у нове царство продуктивності та можливостей, яких раніше не було в автомобілі за розумну ціну $80 000 (в США).

1. MG 4

Китайський бренд британського походження – MG -, здавалося б, придумав електро-хетчбек MG 4 нізвідки. Незважаючи на те, що автомобіль має лише 167 або 201 к.с. залежно від того, який варіант ви виберете, завдяки розподілу ваги 50-50 керувати ним – одне задоволення. Якщо ви придбаєте варіант на 64 кВт-год, а не на 51 кВт-год, то получите додаткових 100 км запасу ходу на додаток до базового діапазону в 350 км.

Одним з конкурентів для MG4 є Chevrolet Bolt. Деякі переваги, які він має перед Шеві, це вдосконалені теплові насоси та програмне забезпечення для попереднього підігріву батареї, щоб підготувати його для заряджання, тому MG 4 може зарядитися від 10 до 80% за 35 хвилин швидкого заряджання. Вартість базової моделі починається від 26 000 англійських фунтів стерлінгів. Проблема в тому, що MG більше не є не є відомим брендом у світі.


Не пропустіть