Американців здивувала популярність електромобілів в Україні

Ресурс insideevs.com назвав список країн, які за підсумком 2018 року продемонстрували найбільш примітне прагнення електрифікації автопарку. В актуальному списку опинилися 10 держав, серед них є і Україна.

Рейтинг склали за допомогою складної системи підрахунку балів, в якій просто неможливо розібратися. Проте, головними факторами, що впливають на місця, стали рівень попиту, безпосередньо кількість куплених електромобілів і швидкість росту цієї кількості. Отримані бали вказані в дужках біля кожної країни в списку, який ви знайдете нижче.

Наша країна опинилася на десятому місці. Але швидкість електрифікації автомобілів на наших дорогах здивувала навіть американських колег. Звичайно, США безпосередньо зайняли більш високу позицію, але там мова йде все ж про цифри абсолютно іншого порядку.

Цікаво також те, що ми розділили зайняту позицію з Німеччиною. Експертів здивував факт, що країна з настільки нестабільною економікою вирівнялася в питаннях EV з такою потужною і успішною державою. Чудеса. Багато в чому, звичайно, це пов’язано з високим українським попитом на вживаний Nissan Leaf.

Країни зі зростаючою популярністю електромобілів

1. Китай (78)

2. Норвегія (56)

3. США (53)

4. Південна Корея (50)

5. Швеція (49)

6. Нідерланди (45)

7. Великобританія (44)

8. Ісландія (43,5)

9. Японія (43)

10. Україна/Німеччина (40)

Помітно, що ми обігнали навіть такі європейські країни, як Італія, Іспанія і Франція. Остання, до речі, раніше входила в десятку лідерів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть