В Україні засвітився унікальний електрокар Tesla Roadster

Tesla Roadster – найперший електрокар компанії з Кремнієвої долини. Протягом 2008- 2012 років каліфорнійський автовиробник випустив 2 600 екземплярів цієї машини. Головним чином весь тираж Roadster розійшовся по країнах Європи та Америки, а ось в Україні це рідкісний птах. Достовірно відомо лише про один автомобіль, що знаходяться у Дніпропетровську, який був завезений ще п’ять років тому. Проте нещодавно аналогічна машина була помічена і відображена в Харкові, пише topgir.com.ua.

За наявною інформацією, в Харків родстер завезли на початку цього року. Якщо вірити чуткам, автомобіль був в аварійному стані, але, виходячи з опублікованого фото, його вже полагодили.

Судячи з усього, ексклюзивна для наших країв Tesla призначена для якогось конкретного клієнта або ж буде виставлена ​​на продаж.

Tesla Roadster оснащувалася електричною силовою установкою потужністю 288 к.с. Спочатку вартість такої машини на європейському ринку становила 112 тис. Євро. Сьогодні старі екземпляри Roadster в Старому Світі коштують від 50 до 80 тис. Євро залежно від стану. Биті ж авто мають в три-чотири рази меншу ціну.