Як і за що будуть штрафувати власників “євроблях” вже з серпня (Інфографіка)

Шансів, що штрафи за користування “евробляхами” скасують, стає все менше.

Власники “євроблях” домовилися про круглий стіл з президентом України Володимиром Зеленським, на якому планують обговорити доступне розмитнення і скасування майбутніх штрафів. Але, поки ніякої конкретики немає, нагадаємо, що чекає “євробляхерів” вже з 22 серпня.

У разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачений штраф в розмірі 85 тис. грн. Якщо термін перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягне 170 тис. грн або конфіскацію таких авто.

Такі ж суми штрафів і в разі порушення термінів тимчасового ввезення транспортних засобів (і особистого користування та комерційного). За перевищення від 20 до 30 діб доведеться платити 85 тис. грн, більше 30 діб, а також в разі втрати або розкомплектування ТЗ – 170 тис. грн або конфіскація.

Штрафуватимуть і за передачу транспортного засобу особистого користування, що тимчасово ввезений на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, або використання його в комерційних цілях. Сума – 34 тис. грн.

І останнє – за новими правилами (зміни до статті 35), поліції за фактом дозволили зупиняти машини для перевірки легальності їх перебування в Україні.