Названо найшвидші кросовери в світі в 2019 році

Сегмент кросоверів і позашляховиків на світовому ринку в цілому продовжує набирати популярність, до того ж виробники регулярно випускають нові моделі, в тому числі і електричні.

На автосалон у Франкфурті близько половини новинок виявилися повністю електричними або гібридними, а це нова тенденція серед автовиробників.

При цьому на основі даних по розгону були названі найшвидші кросовери в світі в 2019 році, і в цьому рейтингу виявилися автомобіль оснащені стандартними ДВЗ.

Цікаво, що Lamborghini Urus досі утримує звання найшвидшого серійного кросовера. Він розганяється від 0 до 100 км/год за 3,6 секунди.

На другому місці розташовується Jeep Grand Cherokee Trackhawk, оснащений 6,2-літровим ДВЗ, що дозволяє йому прискорюватися на одну частку секунди повільніше.

Ранній лідер серед найшвидших кросоверів – Bentley Bentayga виявився в трійці лідерів і його показник становить 4,1 секунди.

Цей позашляховик вийшов на ринок ще в 2015 році і він оснащений 608-сильним мотором. У першій п’ятірці найшвидших кросоверів в світі в 2019 році виявилися Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe і «заряджений» BMW Х6 М. Вони прискорюються за 4,1 та 4,2 секунди відповідно.