Названі найбільш надійні і ненадійні автомобілі Європи

У рейтингах інформаційного та маркетингового сервісу JD Power кращі і гірші автомобілі в кожному класі визначаються за якістю техобслуговування у дилерів, швидкість перепродажу, ступеня надійності, а також задоволення від керування машиною.

Згідно з рейтингами продукції німецького автопрому X3 (F25) від BMW лідирує по надійності і якості в категорії компактних позашляховиків. З середньорозмірних авто високу оцінку отримав BMW 5-Series (F10), який залишив позаду своїх конкурентів по класу преміум. Черговому поколінню Volkswagen Tiguan дісталося звання найбільш надійного авто у відповідному класі. C-Class (W205) від Mercedes-Benz – лідер серед компактних машин, а Cayenne від Porsche – серед преміальних позашляховиків средньорозмірного класу.

З усіх компактних авто гіршим виявився Volkswagen Golf (MK7), навіть Ford Focus і Dodge Dart показали кращі результати. Mercedes-Benz GLC (X253) зайняв передостанню сходинку серед преміальних позашляховиків в середньому розмірі. Позицію гіршу, ніж у цієї машини, займає один Discovery Sport від Land Rover. Сьомого покоління Volkswagen Jetta дісталося лідерство в антирейтингу гірших середньорозмірних авто, Mercedes-Benz GLS (X167) зайняв таку ж позицію в категорії повнорозмірних машин-позашляховиків. Audi A6 (С8) в оновленій модифікації демонструє гірші показники з нових авто средньорозмірного класу, хоча моделі A7 цього ж автовиробника вдалося зайняти третю сходинку.

У визначенні позиції кожного нового авто враховується частота звернень його власників на станцію техобслуговування для проведення різних робіт, включаючи обробку розчинниками іржі або ефективними очищувачем гальм.


Не пропустіть