Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей захід відбувся в Києві 1 травня.

Згідно з повідомленням пресслужби Національної поліції України, кросовери Mazda CX-5 будуть призначені мобільним групам поліції, що беруть участь у протидії домашньому насильству в Сумській та Дніпропетровській областях. Цей вибір пояснюється зростанням кількості випадків насильства в сім’ях на 30% протягом періоду повномасштабної війни. Крім автомобілів, інспекторам поліції було передано також боді-камери та павербанки.

У відомстві підкреслили, що ці автомобілі були передані за підтримки уряду Франції у рамках проекту «Підтримка поліції для створення ефективної моделі реагування на домашнє насильство та гендерно зумовлене насильство в умовах війни та перехідний період», а також спільно з UNFPA та Фондом ООН. Наразі в протидії домашньому насильству в Україні задіяно близько 600 поліцейських.

«Кожен автомобіль оснащений портативною сонячною зарядною станцією та портативними зарядними пристроями, ліхтарями, термоковдрою, боді-камерами та іншим обладнанням, необхідним для роботи спеціалізованих підрозділів із протидії домашньому насильству», – підкреслили у поліції.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть