Складено ТОП-10 електрокарів з максимальною дальністю ходу

Незважаючи на те, що електродвигуни стають все більш популярними у водіїв по всьому світу, багато автомобілістів відмовляються від них, оскільки бояться, що батарея може розрядитися у найбільш невідповідний момент. Фахівці порталу AutoExpress склали рейтинг кращих електромобілів на ринку, які можуть проїхати величезні відстані на одному заряді акумулятора.

Так, весь п’єдестал пошани зайняли моделі Tesla. Золото отримав автомобіль Model S, який здатний подолати без підзарядки 610 кілометрів, срібло – Model 3, здатний проїхати 560 кілометрів, а бронзу – Model X (505 км).

Четверте місце дісталося Jaguar I-PACE, який може проїхати до 470 кілометрів. Однак якщо акумулятор все-таки буде потрібно зарядити, то до максимуму це можна зробити всього за 85 хвилин.

Закрив п’ятірку лідерів позашляховик Kia e-Niro. Як відзначили фахівці, автомобіль може похвалитися не тільки дальністю ходу (450 км) на одному заряді батареї, але також комфортним і просторим салоном, який ідеально підійде для подорожей всією сім’єю.

У список також потрапили Kia Soul EV (450 км), Hyundai Kona Electric (449 км), Mercedes EQC (416 км), Audi e-tron (400 км) і Renault Zoe (394 км). Проте, експерти підкреслили, що відстань, яку може подолати електрокар, буде багато в чому залежати від марки автомобіля і від стилю їзди.

Також як і у випадку з бензиновими і дизельними двигунами, можна проїхати максимальну дистанцію, контролюючи швидкість руху, економно використовуючи опалення в салоні і уникаючи різкого гальмування.