На аукціоні продали останній випущений Saab (Фото)

Saab 9-3 Aero Turbo4 2014 року випуску пішов з молотка на аукціоні Bilweb. Цей автомобіль є останньою моделлю, що випускається під брендом Saab. За шведську машину віддали 465 000 шведських крон.

Даний транспортний засіб пройшов всього лише 70 кілометрів. Модель збиралися застосовувати для краш-тесту, але через проблеми з фінансуванням випробування так і не відбулося. В результаті автомобіль 5 років стирчав в цеху підприємства в місті Trollhättan на заході Швеції.

Під капотом Saab 9-3 Aero Turbo4 прописався 2,0-літровий бензиновий турбоагрегат з віддачею 220 кінських сил. Мотор працює в тандемі з шестиступінчастою АКПП і повним приводом.

Компанія Saab стала банкрутом у 2011 році, а через два роки її викупив шведсько-китайський холдинг NEVS. За кілька років було випущено 420 седанів Saab 9-3, після чого авіакомпанія Saab AB відкликала дозвіл на використання торгової марки через фінансові труднощі нового власника.

Варто нагадати, що влітку 2019 року співдружність NEVS із допомогою нових вкладників почало розробку моделі NEVS 93 в китайському місті Tiānjīn.