Volkswagen продемонстрував можливості асистента паркування (Відео)

Volkswagen провів експеримент, в ході якого провів порівняння обладнання допомоги при паркуванні на Crafter, з навичками експерта в новому відео.

Система Park Assist змагалася з світовим рекордсменом з паркування та професійним майстром з трюків Аластером Моффат в битві за паркування фургона довжиною 5,9 метра (19,3 фута) в 7,5 метра (24,6 фута). Однак Моффат було доручено трохи більш складне завдання – припаркувати величезний комерційний автомобіль з поворотом ручного гальма.

Виділивши простір картонними коробками, Моффат першим дозволив фургону виконати роботу, а вбудовані ультразвукові датчики сканували простір, щоб визначити, чи достатньо він великий. Після вибору реверсу технологія поставила фургон в краще початкове положення і автоматично попрямувала на місце. Тим часом Моффат був змушений керувати акселератором, гальмом і зчепленням, поки фургон керував собою.

Як тільки технологія довела свою надійність, Моффатт взяв ручне управління, щоб зрушити фургон в простір всього на метр. Хоча його бічні витівки виявилися успішними, одна спроба побачила, що турбулентність повітря, яка залишилася після фургона, розкидала картонні коробки, збільшивши простір.

Сара Кокс, директор по маркетингу Volkswagen Commercial Vehicles, заявила, що установка високотехнологічного комплекту допомоги водієві, такого як Park Assist, була частиною спроби бренду допомогти користувачам VW van успішно орієнтуватися в управлінні транспортними засобами.