У мережі показали шикарний Mercedes-Benz W 116 Володимира Висоцького

У мережі показали знаменитий автомобіль Володимира Висоцького.

Про легендарного “Мерседеса” Володимира Висоцького ходили легенди не менше, аніж про нього самого. Він був настільки ж знаменитий, як і його господар і про нього мріяли мільйони автолюбителів. Про таку машину в 1970-х роках багато хто навіть мріяти не могли, навіть високі чиновники. Більш того, відзначається, що в ці часи в Радянському Союзі було лише три Mercedes-Benz W 116. Один був у Володимира Висоцького, а другий у генерального секретаря Леоніда Брежнєва, який славився своєю любов’ю до автомобілів. До слова, цим фактом артист досить часто хвалився.

Згідно з інформацією картотеки ДАІ Mercedes-Benz 450 SEL, який належав Володимиру Висоцькому, в місті Москва офіційно значився в єдиному екземплярі. Правда цьому посприяло те, що машини Брежнєва реєструвалися в інших картотеках. У генерального секретаря був ще один W116. Це був такий собі “кримський” подарунок Хоннекера, правда це був уже 280SEL.

Той автомобіль, який був випущений в 1974 році, належав Висоцькому і був першим його автомобілем, зареєстрованим безпосередньо на нього. У народі ходили чутки, що цей автомобіль йому дістався в подарунок від Марини Владі, але згідно з інформацією Ніни Ургант, з чоловіком якою дружив сам Висоцький, автомобіль він купив на свої власні заощадження. Про це він неодноразово заявляв на сімейних святах. Варто визнати, що навіть за стандартами заможного західного суспільства, цей автомобіль був дуже дорогим задоволенням. При цьому варто розуміти, що артист такого рівня на Заході міг дозволити собі такий автомобіль спокійно.

Автомобіль володів найостаннішим оснащенням на той час. Це й не дивно, адже в 1974 році дана модель отримала почесне звання “Автомобіль року” в Європі. При тому, що в автомобілі був кондиціонер, Володимир Висоцький вважав за краще їздити з відкритим вікном. У моменти очікування на світлофорі, до вікна часто підбігали люди, щоб отримати автограф або просто подивитися на такий автомобіль.