Стало відомо, скільки авто вже купили-продали українці через Дію

Українці активно користуються застосунком Дія для купівлі-продажу авто. Вже 55 тисяч транспортних засобів були перереєстровані онлайн через цей застосунок. Про це повідомляє сайт ГСЦ МВС

У Дії можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і податковий номер учасників угоди, а також свідоцтво про реєстрацію авто. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році.

Аби продати своє авто через Дію, варто спочатку згенерувати заявку, розповіла Ірина Заболотна, керівниця команди впровадження Дії у Міністерстві цифрової трансформації:  «Коли заявка сформована, ви її надсилаєте покупцю. Це можна зробити як і через QR-код, так і надіслати посиланням. У свою чергу покупець вносить додаткову інформацію. Обирає, чи він хоче отримати пластикове свідоцтво, чи буде достатньо цифрового документа у застосунку Дія».

Після внесення даних обома сторонами, формується договір купівлі-продажу, відбувається автоматична перевірка по базах та реєстрах.

Після перевірки даних, у застосунок може прийти повідомлення про відмову. Причину можна дізнатися лише в сервісному центрі МВС при особистому зверненні.

Вартість послуги перереєстрації транспортного засобу у Дії та в сервісних центрах однакова — 1105 гривень разом з бланком свідоцтва та номерним знаком.


Не пропустіть