Volkswagen планує захопити ринок електрокарів в Китаї

Керівництво Volkswagen Group розглядає Китай, як основний ринок електрокарів. До 2025 року Volkswagen розраховує продавати тут по 1.5 млн електрокарів щорічно і почав рух в цьому напрямку.

Ще в 2017 році німецький концерн і китайська автомобільна компанія JAC Motors створили спільне підприємство JAC Volkswagen, яке випускає бюджетні електрокари під маркою SOL. Зараз частка компаній в спільному підприємств 50:50, але німці мають намір збільшити свою частку до 75%. До 2025 року JAC Volkswagen має вивести на ринок п’ять нових електрокарів, побудувати центр розробок і власний завод в китайському місті Хефей.

Крім того, до кінця 2020 року Volkswagen викупить половину акцій державного концерну Anhui Jianghuai Automobile Group, якій належить JAC Motors. Загальна сума угод – 1 млрд євро.

Також німці оголосили, що до кінця цього року викуплять 26% акцій китайської компанії Gotion High-Tech Co, що займається випуском батарей для електрокарів. Сума угоди – близько 1.1 млрд євро. Після завершення угоди Volkswagen стане найбільшим акціонером Gotion і зможе забезпечити батареями обидва китайських підприємства – JAC Volkswagen і SAIC VW. На другому налагодять збірку сімейства Volkswagen ID.


Не пропустіть