У МВС дали важливу пораду водіям

У Міністерстві внутрішніх справ України зробили рекомендацію автовласникам оформити послугу так званого “належного користувача”.

Про це повідомляє портал “Хвиля” з посиланням прес-службу МВС в Facebook.

Належний користувач – людина, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що не належить йому. Послуга надає можливість призначити належного користувача транспортного засобу. З появою нових правил і налагодженням системи фото-, відеофіксації і парковки така послуга буде корисною для автомобілістів, оскільки нести відповідальність за поведінку на дорозі зможе безпосередньо той, хто знаходиться за кермом, а не власник автомобіля.

В результаті Міністерство внутрішніх справ України запропонувало власникам автомобілів, якими керують інші особи, скористатися онлайн-послугою “Управління належним користувачем”. Електронна послуга “Управління належним користувачем” доступна для фізичних та юридичних осіб, до того ж, вона є безкоштовною.

Скористатися онлайн-послугою “Управління належним користувачем” можна за допомогою електронного кабінету водія. Система автофіксації порушень ПДР запрацює в Україні з першого червня. Автомобілісти, які їздять на чужих машинах, повинні отримати статус “належного користувача”. В іншому випадку штраф за порушення правил дорожнього руху буде приходити справжнім власникам.