Найдорожчий автомобіль проданий з аукціону (Фото)

Один з 400 створених екземплярів суперкара Enzo був проданий за 2,64 млн доларів.

Попередник LaFerrari був випущений лімітованим тиражем всього 399 примірників. Також додатково італійці зібрали один екземпляр, який подарували Його Святості Папі Іоанну Павлу II. Аукціонний будинок RM Sotheby’s продав фінальний Enzo в 2015 році за 6,05 млн, і тепер той же аукціонний будинок встановив новий рекорд найдорожчої машини, проданої онлайн, з іншим Enzo.

За екземпляр з номером 13303 вдалося отримати колосальні 2,64 млн доларів в рамках аукціону Driving Into Summer. Це вже третій власник унікальної машини. Суперкар з Маранелло проїхав всього 1 250 миль і є одним з дуже небагатьох Enzo, замовлених з двоколірними гоночними кріслами.

Якщо враховувати, що вартість нового автомобіля складала 652 830 доларів, то виходить, що Ferrari Enzo тепер приблизно в чотири рази дорожче, ніж в 2003 році.

Навіть за сьогоднішніми мірками Ferrari Enzo залишається потужним автомобілем, з яким доводиться рахуватися. Володіючи потужністю 651 к.с. і обертовим моментом в 657 Нм, що виробляються 6,0-літровим двигуном безнаддувним, суперкар розганяється до 100 км/год за 3,3 секунди і розвиває максимальну швидкість в 350 км/год. Стиль витриманий як хороше вино, і цей конкретний екземпляр знаходиться у відмінному стані, за винятком декількох незначних дефектів кузова і мінімального зносу салону.


Не пропустіть