Водіям назвали ціни за проїзд українськими дорогами (Інфографіка)

В Укравтодорі дали чітке пояснення, для кого проїзд українськими дорогами буде платним.

Так, на даний момент повідомляється, що за 1 кілометр дороги водії будуть зобов’язані платити 3 гривні.

Плату за користування дорогами загального користування було запропоновано ввести в законопроектах № 3544 і № 3545. Обидва законопроекти вже були зареєстровані в парламенті представниками правлячої більшості. У той же час, Укравтодор обурився через те, що в мережі почали поширювати далеко не завжди коректну інформацію про новий законопроект. Просто, мабуть, не всі зрозуміли, що ж зміниться на українських дорогах насправді.

Чиновники відзначили, що вони планують прибрати різночитання, які існують в даній версії закону, щоб у людей не виникало дурних питань. За словами представників Укравтодору, даний законопроект передбачає оплату за використання українських доріг тільки в тому випадку, якщо мова йде про міжнародного перевізника, який їде транзитом через територію України.

Також у відомстві підкреслили, що оплачувати проїзд доведеться тільки в тому випадку, якщо дорога знаходиться в нормативному стані. За попередніми підрахунками експертів, на даний момент, таких доріг в Україні близько 12 тисяч кілометрів.

У той же час, немає будь-яких роз’яснень щодо методів і механізмів оплати, які будуть використовуватися. Система оплати для приведення в дію даного законопроекту буде вибиратися в подальшому на конкурсній основі.

Зараз очікується, що система буде безконтактною і включатиме в себе стаціонарні радари, які будуть зчитувати інформацію з передавачів розташованих в кабінах фур. Також на дороги планується випустити спеціальні патрулі з дистанційним зчитуванням пристроїв оплати, які будуть працювати в єдиній системі з комплексами WiM.

Джерело kyiv.hyser.com.ua

Не пропустіть