Новий Peugeot 3008 стане купеподібним кросовером

Компанія Peugeot планує переглянути свій кросовер Peugeot 3008 2022 модельного року. За даними джерела, автомобіль може перетворитися в купеподібний кросовер і стане продаватися як іміджевий автомобіль. Творці хочуть зробити модель більш привабливою для молодих людей, як автомобіль для сімей і тих, хто потребує більшої практичності.

Судячи з усього, новий Peugeot 3008 отримає похилу задню частину даху, пожертвує місцем для задніх пасажирів. В цілому, новинка стане схожою на Range Rover Evoque, який має другий ряд, на якому мало хто може поміститися.

Що стосується техніки, то новий Peugeot 3008 буде побудований на платформі EMP2 V4, що дозволить виробнику використовувати гібридні силові установки. Судячи з усього, силові агрегати перекочують на кросовер з нового Citroen C4, у якого вперше з’явився 1,2-літровий бензиновий мотор. Крім нього автомобіль оснащується півторалітровим дизелем на 101 к.с.

Крім того цілком можливо, що новинку оснастять гібридною силовою установкою, яка зовсім недавно з’явилася в моторній гамі поточного покоління кросовера. Нагадаємо, вона побудована на базі 1,6-літрового бензинового турбомотора і видає 296 к.с. сумарної потужності. Запас ходу на електротязі у такого авто становить 65 кілометрів. Так чи інакше, але всю правду про новинку ми дізнаємося тільки в 2022 році або трохи раніше.


Не пропустіть